Scandinavian apartments

Scandinavian  apartments

Σχεδιασμος διαμερισματων με σκανδιναβικη αποψη στην Ελβετια

Σχεδιασμός: Γιώργος Παπαδόπουλος Designer
Επιμέλεια σχεδιασμού: APIKONISIS

εμπνευση

Σε συνεργασία με την εταιρία APIKONISIS, αναλάβαμε το σχεδιασμό δύο αστικών διαμερισμάτων εμβαδού 120 τ.μ. που ανήκουν σε συγκρότημα νεόδμητων κατοικιών στη Ζυρίχη. Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα λιτό, φωτεινό και ζεστό περιβάλλον που θα κάνει ευχάριστη την διαβίωση στο κρύο και συννεφιασμένο συνήθως κλίμα της Ελβετίας.

Για το λόγο αυτό, το Σκανδιναβικό στυλ διακόσμησης  ήταν το πλέον κατάλληλο και αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης μας καθ’ όλη τη διάρκεια του σχεδιασμού.

Elements

Κατά τον σχεδιασμό του έργου δεν πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις στην υπάρχουσα διαρρύθμιση. Επικεντρωθήκαμε κυρίως, στην υποστήριξη του ιδιαίτερου σκανδιναβικού στυλ, ώστε να το αποδώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούμε. Οι γκρι και πράσινοι τόνοι στο χώρο της κουζίνας, σε συνδυασμό με την επιλογή ανοιχτών καφέ και μωβ καναπέδων, χάρισαν στο χώρο μία ευχάριστη αίσθηση. Χαρακτηριστικό της διακόσμησης αποτελούν οι πολύ ελαφριές και ανοιχτόχρωμες κουρτίνες που αφήνουν το φως του ήλιου να εισέρχεται εύκολα στον χώρο από τα μεγάλα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες.

Μinimalism

Ο συνδυασμός του λευκού χρώματος, με το φυσικό ξύλο σημύδας και δρυός, τις ανοιχτές παστέλ πράσινες, μωβ, γκρι και καφέ αποχρώσεις σε έπιπλα και υφάσματα, χαρίζει στο χώρο φως και καθαρότητα, δίνοντας ταυτόχρονα μία μινιμαλιστική άποψη στο χώρο.