Luxury And Dark Apartment

Luxury And Dark Apartment

Σχεδιασμoς διαμερισματος με αισθηση πολυτελειας

Εμπνευση

Πρόκειται για ένα νεόδμητο διαμέρισμα 80 τ.μ. που ανήκει σε συγκρότημα κατοικιών στο πανόραμα Θεσσαλονίκης με πανοραμική θέα στην πόλη. Ο πελάτης μας ανέθεσε την διακόσμηση του καθιστικού, της τραπεζαρίας και της κουζίνας και μας ζήτησε να του παρουσιάσουμε ένα πολυτελές αλλά ταυτόχρονα ζεστό και οικείο αποτέλεσμα.

Έμπνευση καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχεδιασμού αποτέλεσε το στυλ των πολυτελών ξενοδοχείων της Νέα Υόρκης.

Elements

Με σεβασμό στη διαρρύθμιση του χώρου και στις ανάγκες του ιδιοκτήτη,  χρησιμοποιήσαμε σκούρες αποχρώσεις του γκρι ανθρακί στους τοίχους, ταπετσαρίες σε υφές τσιμέντου και μαύρη λάκα στα έπιπλα της κουζίνας, υλικά και χρώματα που συναντά κανείς κυρίως σε επαγγελματικούς χώρους και σουίτες ξενοδοχείων.

Η εύρεση επιπλέον χρωμάτων που θα συμπλήρωναν τις παραπάνω επιλογές ήταν μείζονος σημασίας για εμάς, καθώς ήταν αναγκαίο να δημιουργηθεί ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον, αποπνέοντας ταυτόχρονα αίσθηση πολυτέλειας και δυναμισμού.

Για το σκοπό αυτό, έγινε τοποθέτηση δρύινου ξύλινου δαπέδου στην φυσική του απόχρωση και χρησιμοποιήθηκαν φυσικοί ακατέργαστοι κορμοί πεύκου για την επιφάνεια της τραπεζαρίας που συνδυάστηκαν αρμονικά με δερμάτινες καρέκλες σε χρώμα καπνού.

Άλλα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την διακόσμηση του χώρου είναι η ταπετσαρία τσιμέντου, το ακατέργαστο ξύλο πεύκου, η μαύρη λάκα και υφάσματα σε υφές και αποχρώσεις που χαρίζουν έναν αέρα σύγχρονης αρρενωπότητας

Πολυτελεια

Το στοιχείο της πολυτέλειας είναι εμφανές από κάθε λεπτομέρεια του διαμερίσματος, με χαρακτηριστικό της διακόσμησης τη ξύλινη επιφάνεια που καλύπτει τον τοίχο απέναντι από την κεντρική είσοδο, με γεωμετρικά σχήματα και μαύρη γυαλιστερή λάκα. Μπροστά της αιωρούνται τα διάσημα φωτιστικά Night Birds του οίκου Brokis σε σχήμα γλάρων, τα οποία ολοκληρώνουν την σύγχρονη και πολυτελή εικόνα του χώρου.