Cosy Small Dental Clinic

Cosy Small Dental Clinic

Σχεδιασμος μικρου οδοντιατρειου στη Θεσσαλονικη

εμπνευση

Οι χώροι με τα λίγα τετραγωνικά και τις μεγάλες ανάγκες, απαιτούν ιδιαίτερη σχεδιαστική προσέγγιση, έξυπνες λύσεις, γνώσεις και φαντασία.

Αποστολή μας σε αυτή την περίπτωση ήταν η μετατροπή ενός μικρού διαμερίσματος μόλις 30 τ.μ. σε ένα σύγχρονο και φιλικό οδοντιατρείο.

Η πολυετής εμπειρία του οδοντίατρου, η ιδιαίτερα νεανική του σκέψη και πάνω απ όλα η θετική του διάθεσή αποτέλεσαν τον πυγή έμπνευσης μας.

Elements

Το ζητούμενο ήταν να αντιμετωπιστούν τα πολλά προβλήματα που απορρέουν όχι μόνο από την μετατροπή ενός τυπικού διαμερίσματος, 30 μόλις τετραγωνικών μέτρων, σε έναν άρτιο επαγγελματικό χώρο, αλλά και από το γεγονός ότι το οδοντιατρείο είναι ένας χώρος ιδιαίτερος που πρέπει να αποπνέει ηρεμία και ασφάλεια σε ασθενείς διαφόρων ηλικιών και ιδιαίτερα στους μικρούς επισκέπτες.

Για τους παραπάνω λόγους η εσωτερική διαρρύθμιση της τοιχοποιίας έπρεπε να σχεδιαστεί από την αρχή ώστε να επιτευχτεί η μεγίστη αξιοποίηση των διαθέσιμων τετραγωνικών και να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της οδοντιατρικής εργασίας και της άνετης παραμονής των ασθενών στην αίθουσας αναμονής.

Το σχεδιαστικό ύφος χαρακτηρίζεται κυρίως από minimal και καθαρές γραμμές που τονίζουν το ελαφρός μεγαλύτερο ύψος που είναι ιδιαίτερο κατασκευαστικό γνώρισμα των διαμερισμάτων της δεκαετίας του 50’. Για την διακόσμηση των χώρων επιλέχθηκαν το λευκό και το γκρι χρώμα που συνδυάστηκαν με μπλε και πράσινες λεπτομέρειες και με υλικά όπως το ξύλο παλίσανδρου, τα πλακάκια σε υφή και χρώμα τσιμέντου και το γυάλινο διαχωριστικό που διακοσμήθηκε με αυτοκόλλητα γραφιστικά για να διαμορφώσει μία ευχάριστη γωνιά για τους μικρούς ασθενείς του ιατρού.

Cosiness

Με όπλο μας τα χρώματα, τα υλικά και τις υφές, σχεδιάσαμε έναν λειτουργικό, φιλικό και ευχάριστο χώρο που ξεχωρίζει κυρίως για το ζεστό  και ήρεμο περιβάλλον του.