Neoromantic Pharmacy

Neoromantic Pharmacy

Ανακαινιση παλαιου φαρμακειου με νεορομαντικη διαθεση στη Σταυρουπολη Θεσσαλονικης

Εμπνευση

Στόχος του σχεδιασμού ήταν να εξασφαλίσουμε καταρχήν τον απαραίτητο χώρο ραφιών πώλησης για τον μεγάλο όγκου προϊόντων που διατίθενται πλέον στα σημερινά φαρμακεία και παράλληλα να αποδώσουμε μία αισθητική που θα διαφοροποιεί την ταυτότητα  της επιχείρησης από τα υπόλοιπα φαρμακεία της περιοχής.

Για αυτό το λόγο και έπειτα από αρκετές συζητήσεις με τον πελάτη μας, αποφασίσαμε να εφαρμόσαμε ένα νεορομαντικό στυλ διακόσμησης που δεν συναντά κανείς συχνά σε χώρους φαρμακείων.

Έμπνευση για τον τελικό σχεδιασμό αυτού του μικρού χώρου έκτασης μόλις 40 τ.μ., αποτέλεσε κυρίως ένα neoromantic style τραπέζι σε πατιναρισμένο υπόλευκο χρώμα και παλαιωμένο ξύλο καρυδιάς.

Elements

Βασικό αντικείμενο διακόσμησης, είναι το μεγάλο τραπέζι που τοποθετήθηκε στο κέντρο του καταστήματος επάνω σε ένα χαλί από χειροποίητα τσιμεντένια πλακάκια ενώ την συνολική εικόνα συμπληρώνει το κεντρικό φωτιστικό από χαρτί πάπυρου και ξύλο μπαμπού, στοιχεία, που όλα μαζί συνθέσουν ένα σκηνικό που αποπνέει μία ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα μίας παλιότερης εποχής.

Τα ειδικά διαμπερή ράφια βιτρίνας που αναρτήθηκαν με μεταλλικά στεφάνια από την οροφή, μεγιστοποίησαν την εκμετάλλευση του περιορισμένου χώρου της κεντρικής βιτρίνας, προσφέροντας παράλληλα απεριόριστη θέα προς το εσωτερικό του καταστήματος στους περαστικούς.

Neoromance

Η αίσθηση που προσδώσαμε στο χώρο είναι ρομαντική, ευχάριστη και φιλική προς τους πελάτες του φαρμακείου. Οι απαλές παλ μπεζ και γκρι αποχρώσεις κιμωλίας και οι τεχνοτροπίες πατίνας, σε συνδυασμό με τη χρήση υλικών όπως το ξύλο καρυδιάς και το γκρι τσιμέντο, χάρισαν στο χώρο μία χαρούμενη και ευχάριστη διάθεση. Η neoromantic αισθητική ενισχύεται ακόμη περισσότερο από την τοποθέτηση της ταπετσαρίας τοίχου σε σχήματα ρόμβου και των πομπέ ξύλινων κορδονιών στις όψεις των ραφιών και στα γείσα των εξωτερικών όψεων του καταστήματος που θυμίζουν κάτι από νεοκλασικό αρχοντικό του 1900.