Modern Dental Clinic

Modern Dental Clinic

Σχεδιασμος Οδοντιατρειου με μοντερνα διαθεση στην ανω Τουμπα Θεσσαλονικης

Εμπνευση

Ο μικρός αυτός χώρος των 50 τ.μ. έπρεπε να αναδιαμορφωθεί εξ ολοκλήρου ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του ιατρείου σε επίπεδο αισθητικής και λειτουργικότητας.

Στόχος μας, ήταν να δοθεί μια τελείως φρέσκια και μοντέρνα αισθητική στον χώρο που να ταιριάζει στην νεανική παρουσία και τον ευχάριστο χαρακτήρα του ιατρού και να αναδεικνύει την διάθεση του για διαρκή επιστημονική κατάρτιση επάνω στις τελευταίες και ποιό σύγχρονες πρακτικές του επαγγέλματός του.

Έμπνευση καθ’ όλη τη διάρκεια του σχεδιασμού, αποτέλεσε ένα ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό σχέδιο εμπνευσμένο από την φύση, που αποτυπώνεται στην πρόσοψη του χώρου υποδοχής και στην οροφή του εξεταστηρίου δίνοντας βάθος και ενοποιώντας οπτικά τους δύο αυτούς χώρους με μία αίσθηση αρμονίας και ισορροπίας.

Elements

Κατά τον σχεδιασμό αναδιαμόρφωσης των χώρων οι προβληματισμοί του ιατρού ήταν πολλοί και έπρεπε να βρούμε λύσεις σε σημαντικά προβλήματα χωροταξίας όπως τον διαχωρισμό του χώρου αναμονής από τον χώρο εξεταστηρίου στον οποίο έπρεπε να ενσωματώσουμε μια επιπλέον θέση εργασίας και το γραφείο του ιατρού. Επίσης έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος για την οπτική απομόνωση των δύο σταθμών εργασίας έτσι ώστε ο χώρος να είναι απόλυτα λειτουργικός όταν εξετάζονται ταυτόχρονα δύο ασθενείς, πρόβλημα που λύσαμε με την τοποθέτηση ενός συρόμενου διαχωριστικού για να ενοποιεί ή να διαχωρίζει εύκολα τις δύο οδοντιατρικές έδρες.

Εισερχόμενος στο χώρο ο επισκέπτης, αντικρίζει τον πάγκο της υποδοχή που μοιάζει να αιωρείται από το δάπεδο και στα αριστερά ένα τοίχο από Plexiglas με εγκιβωτισμένους κυλίνδρους που δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τρισδιάστατο φόντο και ένα ελαφρώς φουτουριστικό σκηνικό.

Ακόμα, το wc επισκεπτών ανασχεδιάστηκε πλήρως, χρησιμοποιώντας ζεστούς τόνους του γκρι και του κόκκινου, με ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια την τρισδιάστατη ψηφίδα που χαρίζει αίσθηση βάθους.

Μοdernism

Ενστερνιζόμενοι μία μοντέρνα και σύγχρονη προσέγγιση, έγινε η ανάλογη επιλογή των υλικών και των χρωμάτων ώστε το αποτέλεσμα, στο σύνολό του, να αποφέρει μία νεανική και δυναμική αισθητική σε αυτό το μικρό ιατρείο. Με πρωταγωνιστές νέα και πρωτοποριακά υλικά και με βασικά χρώματα τις διάφορες αποχρώσεις του λευκού και του γκρι σε συνδυασμό με πράσινες και μπλε λεπτομέρειες, ο χώρος αναζωογονήθηκε και απέκτησε φρέσκια πνοή και νεανικότητα.